sâmbătă, 18 aprilie 2009

Cine va castiga la Monte Carlo?

A mai trecut inca o saptamana de tenis extraordinar.Saptamana aceasta a fost programat primul turneu masters pe zgura:cel de la Monte Carlo.

La inceputul sau mare favorit era spaniolul Rafael Nadal,cvadruplu castigator al turneului , in ultimii patru ani.Victimele sale au fost argentinianul Guillermo Coria si rivalul sau Roger Federer(in ultimii 3 ani ), de fiecare data impunandu-se destul de clar spaniolul.

Rivalii sai din acest turneu Roger Federer, Novak Djokovic, Andy Murray dar si ceilati sperau in realizarea unei surprize.

Iata-ne ajungi in semifinale.Un careu de asi din carte lipseste din primii 4 jucatori ai lumii doar Roger Federer, care e clar nu traverseaza cea mai buna perioada pe plan profesional.

Semifinalele turneului sunt:Stanislas Wawrinka-Novak Djokovic si Rafael Nadal -Andy Murray.Care va fi finala?Care va fi castigatorul?

Wawrinka a jucat foarte bine in aceasta saptamana resind in turul doi sa intoarca un meci apropae peirdut impotriva argentinianului Vasallo Arguello care a servit pentru meci in setul 2.O data trecut acest obstacol a dat peste prietenul sau Roger Federer.Probabil ca toata lumea, nu am crezut ca ii poate pune probleme lui Roger.Nu ca nu ar avea resurse de a bate un nr 2 mondial ci stiind istoria intalnirilor dintre cei doi si mai ales ce inseamna Roger pentru Wawrinka si pentru Elvetia .Insa spre surprinderea tuturor Stanislas a reusit sa il invinga pe Roger dupa un meci in care nr 2 elvetian a fost clar mai bun , desi urmarind meciul victoria putea fi mai clara decat un 6-4 7-5.

Novak Djokovic nu a excelat niciodata pe zgura insa in acest tuurneu a aratat ca a progresat in joc pe aceasta suprafata .A jucat pana in aceasta faza cu 3 spanioli, specialisti ai aceste suprafete, avand probleme doar in ultimele doua meciuri.

Andy Murray a depasit cu bine , pana acum , complexul tuturor britaniclor:zgura.Dupa un meci bun facut impotriva lui Victor Hanescu, a intampinat ceva probleme cu italianul Fognini in optimi .Aici el a revenit de la un surprinzator 0-5 in setul 1 pentru a castiga setul in tiebreak dar si in setul 2 de la 3-1.In sferturi a dat peste rusul Nicolay Davydenko .S-aimpus la caput a doua seturi foarte disputate , jucate tarziu aseara , revenind spectaculos de la 4-1 in setul 2 pentru a se impune 7-6 6-4.

Ca si Murray , Rafael Nadal a trebuit sa joace doua meciuri ieri (atat optimi cat si sferturi).Spaniolul a avut cel mai accesibil culoar dintre cei 4 reusind sa nu piarda niciun set si sa castige destul de lejer intalnirile cu Chela , Lapentti si Ljubicic.

Cred ca vor fi doua semifinale interesante insa cred ca prima semifinala va fi mai echilibrata decat cea de-a doua.Novak si Stanislas s-au intalnit pana acum de 2 ori pe zgura fiecaruia revenindu-i cate un meci , in timp ce Nadal conduce cu 1-0 in intanirile pe zgura cu Andy, care desi a progresat mult pe zgura nu ii dau vreo sansa lui Rafa pe suprafata rosie.

Cred ca si anul acesta castigatorului va fi Rafael Nadal , care va intra in istorie cu un al 5 lea trofeu consecutic castigat la Monte Carlo pentru ca nu cred ca unul din ceilalti 3 ii vor pune probleme serioase.

2005-RAFA il invinge pe Coria


2006-RAFA il invinge pe Roger


2007-RAFA il invine din nou pe Roger


2008-Rafa se impune pentru a treia oara consecutiv in fata lui Roger

Niciun comentariu: