marți, 5 martie 2013

Duelul titanilor-Avancronică Manchester United - Real Madrid în optimile Champions League





În această seară pe stadionul Old Trafford, Manchester United şi Real Madrid îşi vor disputa un loc în sferturile de finală ale Champions League. După ce în tur, pe Santagiago Bernabeu, scorul a fost 1-1, englezii pleacă uşor favoriţi în retur.
Mulţi au spus că un astfel de meci nu ar fi trebuit să se joace în optimi, meciul în sine fiind o mare finală ca urmare a tradiţiei celor două cluburi. Indiferent de forma în care se va afla, Cristiano Ronaldo va fi vedeta meciului, portughezul reveniind pentru prima dată pe terenul fostei sale echipe, acesta reuşind în 2008 să câştige competiţia alături de diavolii roşii.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de patru ori în cupele europene, câştigătoarea confruntărilor ajungând în cele din urmă să câştige trofeul (1956-1957, 1999-2000, 2002-2003- ibericii s-au impus iar în 1967-1968 au câştigat englezii).   
Manchester United a pierdut sezonul trecut  3-2 acasă cu Bilbao în optimile Europa League şi au câştigat doar una din ultimele 5 întâlniri împotriva unor echipe iberice, având 8 victorii, 9 egaluri şi 3 înfrângeri împotriva echipelor spaniole. Englezii au câştigat 9 din 12 manşe în care au remizat în deplasare, de trei ori după ce scorul fusese ca azi, 1-1.
În mandatul lui Mourinho, Real a pierdut doar 2 din 15 manşe în deplasre în Champions League. Madrilenii revin la Manchester în mai puţin de 6 luni, ibericii remizând 1-1 cu City în grupele competiţiei. Palmaresul madrilenilor în Anglia cuprinde 4 victorii, 3 egaluri şi 5 înfrângeri. Palmaresul portughezului pe Old Trafford este unul echilibrat 2-2-2.
Rămâne de văzut cât vor conta aceste statististici în meciul de astăzi. Ambele echipe vin după victorii în campionat (4-0 cu Norwich, 2-1 cu Barcelona), ceea ce face ca moralul jucătorilor să fie unul foarte bun. Un duel interesant va  şi cel al antrenorilor, Ferguson şi Mourinho fiind doi din cei mai buni tacticieni ai fotbalului.

Specialiştii sunt de părere că învingătoarea acestui meci ar putea fi cel puţin finalistă în acest an, valoarea individuală dar şi de echipă fiind mult superioară altor echipe angrenate în Liga Campionilor.
Cred că jocul va depinde enorm de modul în care Ronaldo va trece peste revenirea pe Old Traford, jocul Realului bazându-se foarte mult pe aportul său. Chiar dacă ambele echipe au jucători foarte buni diferenţa o va face jocul colectiv, stil care îi este mai caracteristic lui Manchester United, cei de la Real Madrid fiind mai individualişti.  

Istoria meciurilor directe ne face să sperăm la un joc frumos în care cred că diferenţa se va face la detalii.  Real are nevoie să înscrie, iar cu trecerea timpului (dacă scorul rămâne 0-0) Manchester ar putea da lovitura pe contraatac. Englezii au scos un egal la Madrid, deşi nu au jucat foarte bine în tur, golul venind în urma unei faze fixe. Ambele echipe au atacanţi foarte valoroşi ce înscriu multe goluri, ceea ce face să nu excludem un posibil meci cu prelungiri în această seară.

Echipe probabile:

Manchester United (4-2-3-1): De Gea – Rafael, Evans, Ferdinand, Evra – Carrick, Cleverley – Welbeck, Rooney, Kagawa – Van Persie
 Real Madrid : Lopez – Arbeloa, Varane, Ramos, Coentrao – Khedira, Alonso – Di Maria, Ozil, Ronaldo – Benzema

Arbitru: Cuneyt Caki –Turcia

În celălalt meci al zilei se vor întâlni Borrusia Dormund şi Sahtior Donetk, în Ucraina scorul fiind 2-2

Foto: gsp.ro.

Niciun comentariu: