miercuri, 13 martie 2013

Una magnifica Barcelona! Messi califică Barcelona în sferturi!




Otra noche mágica para la historia. D10S bendice la remontada que faltaba- Mundo Deportivo.com
Leo, otra vez héroe- Marca.com
Sólo puede hacerlo el Barça- As.com
Galliani: "Se segna Niang è finita"
Messi mostruoso-Gazzetta.it

O lume întreagă este din nou la picioarele lui Messi, starul argentinian reuşind să contribuie decisiv la calificarea formaţiei sale în sferturile de finală ale Champions League, după 4-0 cu A.C. Milan, un meci de neuitat atât pentru fanii catalani dar şi pentru cei italieni.
După meciul tur de la Milano, fanii echipei catalane erau uimiţi negativ de jocul slab prestat de echipa lor favirită. Agonia a continuat cu eşecurile din faţa Realului, unica competiţie viabilă părând să rămână doar campionatul. Dar catalanii nu au fost de acord. Echipa a reuşit să se adune după toate aceste săptămâni de haos şi a reuşut unul din cele mai bune meciuri din ultima perioadă, jocul prestat arătând că maşina de pase a Barcelonei nu a murit, şi că poate domina în continuare fotbalul european.

La ce puteam să ne aşteptăm noi fanii Barcelonei la startul meciului? Această întrebare ne-a bântuit pe toţi. Recunosc că speram într-o victorie, şi poate într-o calificare în prelungiri dar nu m-am aşteptat la un asemenea scenariu. Deşi, oricine care urmăreşte Milanul de fel, ştie că italienii sunt specialişti în a pierde calificări sau trofee de la scoruri confortabile.

Meciul a început cum nu se putea mai bine. Cvadruplul balon de aur, Leo Messi, a deschis seara perfectă a catalanilor cu un gol rapid în minutul 5, primul său gol din acţiune în faţa Milanului. Dominarea catalană a continuat, argentinianul putând dubla la un moment dat avantajul cu o lovitură de cap, după ce Abbiati a respins şutul lui Iniesta.
Momentul crucial al momentului, s-a petrecut în minutul 36, când francezul Niang a trimis în bară mingea deşi era scăpat singur cu Valdez. La acea fază un stadion întreg a amuţit trecând de la agonie la extaz instantaneu. La nici două minute după această ratare, decisivă, Messi a dublat avantajul celor de la Barcelona, oferind o pauză liniştită catalanilor.

Cum aveau să reacţioneze italienii? Pentru ei nu era nimic pierdut, un gol în poarta lui Vldez asigurându-le calificare mai mult ca sigur. Italienii au revenit mult mai montaţi de la combine, încercând să atace mai mult şi mai bine decât au reuşit în prima repriză.
De asemenea, era interesant de văzut cum aveau să joace spaniolii, orice gol însemnând eşecul. După ce i-au lăsat pe italieni să aibă pentru un moment iniţiativa, David Villa a adus fericirea pe Camp Nou reuşind să marcheze un gol decisiv pentru echipă, acesta fiind un gol al descătuşării pentru iberic care încearcă să revină la forma dinainte de accidentarea de la Campionatul Mondial al Cluburilor.
După acest minut 55, noi fanii catalanilor am trăit poate unele din cele mai lungi minute. Din minut în minut pe ceas, timpul se scurgea atât de lent încât te măcina pe interior şi te făcea să te rogi, din minut în minut pentru desăvârşirea unui miracol, care părea imposibil de realizat după meciul din tur.
Cele 13 meciuri consecutive în care Barcelona a primit gol, au făcut să ne temem, să tresărim la orice acţiune cât de mică a italienilor, la fiecare ieşire din poartă a lui Valdez, care de multe ori a greşit în momente cheie ale meciurilor.
Liniştea pentru toţi fanii Barcei a venit în minutul 92, când Jordi Alba a consfinţit calificarea catalinilor în sferturi, după una din cele mai spectaculoare reveniri din istorie.

Italienii de la A.C.Milan au dovedit încă o dată, din păcate pentru fanii săi, că nu ştie să gestioneze avantaje în meciurile importante. După ce în sezonul 2003-2004 au fost eliminaţi de Deportivo la Coruna, deşi au câştigat în tur cu 4-1 dar au pierdut 4-0 în Spania, iar în 2005 au pierdut finala de la Istanbul cu Liverpool după 3-0 la pauză, Rossoneri au demonstrat încă o dată că nu este suficient să ai un avantaj mare pe tabelă dacă nu eşti în stare să îl aperi. Chiar şi anul trecut milanezii au fost aproape de un astfel de eşec, pierzând cu 3-0 la Londra cu Arsenal după ce s-au impus cu 4-0 acasă.
În meciul de aseară pentru AC Milan a contat enorm şi absenţa lui Pazzini, acceidentat în campionat cu Genoa, în timp ce pentru Barcelona revenirea lui Xavi în primul 11 a reprezentat un avantaj enorm.

Catalanii se alătură astfel în sferturile de finală rivalilor de la Real Madrid, echipă pe care o pot întâlni în sferturile de finală, dacă tragerea la sorţi de vineri va decide asta. Însă, fanii fotbalului îşi doresc ca această confruntare să nu aibă loc acum ci, de ce nu, în marea finală din mai de pe Wembley.

Niciun comentariu: