duminică, 24 martie 2013

Sorana Cîrstea în optimi la Miami!



Sorana Cîrstea, nr 27 mondial, s-a calificat în optimile turneului de la Miami după ce a învins-o surprinzător de uşor pe Angelique Kerber, nr 6 mondial, 6-4 6-0.
După un început de meci strâns, echilibrul s-a rupt în gameul al 10-lea, germanca nereuşind să îţi ţină serva pentru a evita pierderea setului. Lucrurile au continuat foarte bine pentru româncă, Sorana reuşind trei breakuri în setul al doilea, fără a-şi ceda serviciul în tot meciul, reuşind să încheie meciul după doar o oră de joc.

Un joc bun din partea româncei dacă ţinem cont că în primul meci al său de la Miami, în turul 2, a avut mari probleme cu o jucătoare mai slab cotată, iberica Soler Espinosa, dar şi din cauza  condiţiilor la Miami care nu sunt  cele mai bune vântul punând mari probleme azi jucătorilor după ce zilele trecuta căldura iar mai apoi desele întreruperi cauzate de ploaie au creat puţin haos în rândul jucătorilor şi fanilor.
A fost cea de a doua confruntare directă dintre cele două, prima dispută revenindu-i lui Kerber în ianuarie 2012 la Hobart.

Pentru un loc în sferturile de finală, românca va evolua contra Jelenei Jankovic care a reuşit la rândul ei o surpriză, câştigând în faţa Nadiei Petrova 7-6 6-4.
Sorana s-a întânit de trei ori în carieră cu Jelena Jankovic, scorul fiind de 2-1 pentru compatrioata noastră.  Victoriile Soranei au venit pe zgură la Roma 2012 şi Roland Garros 2009, în timp ce sârboaica s-a impus la Dallas anul trecut pe hard.

Românca demonstrează încă o dată că ştie să joace bine meciurile cu jucătoare de top 10 chiar dacă inconstanţa (înfrângerile la jucătoare mai slab cotate) o împiedică să urce mai mult în clasament. Alte victime ale Soranei din top 10 au fost de-a lungul timpului Agnieska Radwanska, Caroline Wozniacki, Samantha Stosur, Marion Bartoli şi Na Li. Pentru performanţa sa, Sorana Cîrstea va primi 90 de puncte WTA şi 47 270 de dolari.

Astfel, şirul surprizelor din cadrul turneului feminin de la Miami continuă, dintre capii de serie fiind eliminate ieri Kvitova şi Wozniacki, iar Azarenka a declarat forfait din cauza unei accidentări la gleznă.

Tot pentru un loc în optimile de finală va juca în această noapte şi Simona Halep care va juca cu finalista de la Roland Grros 2012, Sara Errani.

Niciun comentariu: