luni, 11 martie 2013

Un meci cât o finală- Avancronică F.C. Barcelona - A.C. Milan



FC. Barrcelona va încerca marţi seara să demonstreze că meciul cu A.C. Milan, de pe San Siro, a fost un accident şi că rămâne una din cele mai valoare echipe ale momentului.
Catalanii nu au pierdut într-o dublă manşă în cupele europeme de mai mult de trei ani (20 octombrie 2009, 1-2 cu Rubin Kazan) şi i-au învins pe italieni sezonul trecut în sferturile de finală şi în semifinalele sezonului 2005-2006. De data aceasta, însă, italienii vin pe pământ spaniol cu avantajul rezultatului de 2-0 de pe teren propriu.
Cele două echipe au reuşit în istoria lor să recupereze de 28 de ori  după pierderea primei manşe, deşi doar de patru ori echipa câştigătoare a revenit de la un déficit de mai mult de un gol.  Nici una din cele două echipe un a reuşit să remonteze vreodatăun déficit de două goluri fără a beneficia de regula golului în deplasare.

Milanezii nu au amintirii prea plăcute din fazele eliminatorii cu echipele spaniole. Italienii deţin recordul pentru cea mai mare victorie din primul meci remontantă în cele din urmă în era Champions League, pierzând 4-0 în deplasare la Deportivo la Coruna în sferturile de finală ale sezonului 2003-2004, după ce au câştigat cu 4-1 acasă.
Cele două echipe s-au întâlnit de 16 ori, catalanii având şase victorii faţă de cele cinci ale Milanului, rezultatele ibericilor acasă în faţa diavolilor fiind de 3-3-1.
În sfertul de finală din sezonul trecut, cele două echipe au remizat 0-0 pe San Siro, pentru ca spaniolii să se impună cu 3-1 în retur. În acel meci au înscris Messi ( de două ori din penalti, Iniesta şi Nocerino).

Meciul disputat pe 3 aprilie a avut pe teren următoarele echipe:
Barcelona: Valdés, Alves, Piqué (Adriano 75), Mascherano, Puyol, Xavi (Thiago 63), Busquets, Fàbregas (Keita 78), Iniesta, Messi, Cuenca.
Milan: Abbiati, Abate, Mexès, Nesta, Antonini, Nocerino, Ambrosini, Seedorf (Aquilani 61), Boateng (Pato 69; Maxi López 82), Robinho, Ibrahimović.

În meciul din grupe din sezonul trecut, de pe Camp Nou, scorul a  fost 2-2, pe lista marcatorilor aflându-se Pedro, Villa, Pato şi Thiago Silva.  Victoria de acasă a fost dublată de cea din Italia 3-2.
În sezonul 2005-2006, catalanii s-au calificat după o dublă destul de strânsă, echipa lui Rijkaard câştigând doar cu 1-0 la general. Catalanii aveau să câştige trofeul în acel sezon.
Cea mai mare diferenţă într-o întâlnire Milan- Barcelona s-a înregistrat în finala Champions League din 1994, când italienii s-au impus cu 4-1.
În acest sezon A.C. Milan s-a mai deplasat în Spania, pentru meciul, pierdut, la Malaga scor 1-0, în timp ce în celelalte două întâlniri din deplasare din grupe au înscris de fiecare dată de trei ori.

Italienii au trăit periculos şi optimile de finală din sezonul trecut când, după o victorie leejeră cu Arsenal pe San Siro (4-0), au fost învinşi în Anglia cu 3-0, după o primă reprinză foarte slabă. Tot de o echipă britanică, Liverpool, se leagă probabil cel mai mare coşmar din istoria italienilor, care au pierdut finala din 2005 de la Istanbul la loviturile de departajare, după ce au condus cu 3-0 la pauză.
Singura dată când A.C. Milan un s-a calificat mai departe într-o fază eliminatorie, după ce a câştigat 2-0 acasă, a fost în sferturile sezonului 1995-1996, Bordeaux câştigând cu 3-0 în Franţa.

Meciul va avea o încărcătură specială pentru Bojan Krkic, jucătorul Milanului, care s-a format ca jucător la academia Barcelonei, jucând pentru echipa mare a clubului între 2007-2011, în cele 104 meciuri jucate înscriind de 26 de ori în campionat, iar în competiţiile europene a înscris de 5 ori.
Se pare că de la Milan va lipsi Pazzini  care s-a accidentat în meciul cu Genoa de campionat, în timp ce de la Barcelona prezenţa lui Xavi este pusă la îndoială, ca urmare a unei rupturi fibrilare care l-a scos din joc pentru 10-15 zile.

Ambele echipe au câştigat în ultima etapă de campionat. Catalanii au reuşit să se impună cu 2-0 în faţa celor de la Deportivo la Coruna, în timp ce milanezii s-au impus cu 2-0 în deplasare la Genoa.
Catalanii au dezamăgit în ultima perioadă şi prin rezultatele avute, dar jocul a lăsat în special de dorit. Fără un adevărat antrenor pe bancă, jocul a fost haotic, celébrele pase fiind de domeniul trecutului. Ibericii vor trebui să facă cel mai bun meci al sezonului pentru a putea spera la o caaificare miraculoasă. Meciul din campionat cu Deportivo a fost primul , după 13 meciuri, în care apărarea nu a luat gol. Spaniolii nu trebuie să uite de apărare în încercarea lor de a da gol, orice gol al Milanului îndepărtând sferturile de finală. Santi Nolla, directorul de la Mundo Deportivo, crede că Barcelona trebuie să joace în sistemul 3-4-3 în formula Valdés; Adriano, Puyol, Alba; Piqué, Iniesta, Busquets, Messi; Tello, Villa şi Pedro.
Italienii au o calificare, nesperată, la tragerea la sorţi, în mâinile, sau picioarele, lor. Antrenorul milanezilor, Allegri, a declarat că echipa sa merge pe Camp Nou pentru a înscrie, doar aşa fiind aproape siguri de calificare. Cred că italienii vor încerca să apere acest avantaj, mai ales în prima repriză  şi vor încerca să lovească pe contraatac o dată cu intensificarea atacurilor catalanilor. 


Echipe probabile:

F.C. Barcelona- Valdés; Adriano, Puyol, Alba; Piqué, Iniesta, Busquets, Messi; Tello, Villa şi Pedro
A.C. Milan-Abbiati, Abate, Mexes, Zapata, DeScilio,  Ambrosini, Nocerino, Montolivo, Boateng,  Niang, El Sharaawy
Arbitru: Viktor Kassai ( Ungaria)

Niciun comentariu: