duminică, 17 martie 2013

Ştirile zilei de 17 martie în sport


  
1.     În ultimul meci al grupei principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin, Oltchim întâlneşte în această seară pe slovenele de la Krim Ljubiana. Ambele echipe sunt calificate în semifinalele competiţiei, însă miza cea mare a partidei o reprezintă locul 1 în grupă, ceea ce echivalează cu evitarea formaţiei Gyor în semifinale,  formaţie neînvinsă în acest sezon european. Cealaltă echipă calificată în semifinale este Larvik. Pentru a câştiga grupa, Oltchim trebuie să se impună la minim 5 goluri diferenţă.

2.  Kimi Raikonnen este primul lider al sezonului în Campionatul Mondial de Formula 1. Finlandezul s-a impus în primul Grand Prix la Melbourne; plecat de pe poziţia a 7a, nordicul a reuşit printr-o bună strategie , doar 2 opriri faţă de cele 3 ale adversarilor. El a fost urmat în clasament de Fernando Alonso şi de Sebastian Vettel, deţinătorul titlului.

3.       Competiţiile de dublu de la Indian Wells şi-au stabilit azi-noapte câştigătorii. În competiţia masculină fraţii Bryan au câştigat cel de al 86-lea titlu al cariei, însă doar primul la In dian Wells, după ce au învins în finală perechea Huey-Janowicz scor 6-3, 3-6, 10-6 . La feminin dublul rusesc Ekaterina Makarova/Elena Vesnina au trecut de cuplul Petrova/Strebotnik  6-0 5-7 10-6.

4.       În finala feminină de simplu de la Indian Wells se vor întâni Maria Sharapova- Caroline Wozniacki. Rusoaica, care va reveni pe locul 2 în lume de luni, va încerca să câştige titlul de la India Wells pentru a doua oară în carieră. Tot pentru a doua oară ar fi şi pentru daneză, învingătoarea de azi alăturându-se pe lista dublelor câştigătoare lui Graff,  Navratilova, Davenport, Hantuchova şi Clijsters. Maria conduce în întâlnirile directe cu 3-2.

5.       În turneul masculin, finala este una surprinzătoare Rafael Nadal- Juan Martin Del Potro. Revenit în activitate după 7 luni de pauză, ibericul va juca a patra sa finală din tot atâtea turnee jucate şi va încerca să câştige titlul pentru a treia oară în carieră. Dacă va câştiga turneul va fi al 22 turneu Masters din carieră şi îl va egala pe Ivand Lendl.  Pe de altă parte, argentinianul Del Potro, va juca prima finală de Masters din carieră, dacă excludem Turneul Campionilor, după un turneu excelent în care i-a învins pe Murray şi Djokovic în meciuri consecutive.  În meciurile directe Rafa conduce cu 5-4, însă ultima întâlnire a avut loc în 2011.

6.       România a închieat la egalitate 9-9 cu Georgia în ultimul meci al Cupei Europene a Naţiunilor la Rugby şi a pierdut în dauna acestora trofeul. Ţara Galilor a câştigat Turneul celor 6 naţiuni la rugby, pentru a doua oară consecutiv,  după ce a învins pe teren propriu ,30-3, echipa Angliei.

7.    Campionatele interne de fotbal programează şi astăzi câteva meciuri interesante. Tottenham – Fulham, Chelsea- West Ham, St Etienne- PSG, AC Milan- Palermo, Steaua- Vaslui, Osasuna- Atletoco Madrid, FC Barcelona- Rayo Vallecano.

Niciun comentariu: